Skruva upp hettan på julbordet! Med cheddarost och jalapeño blir de klassiska köttbullarna en minnesvärd smakupplevelse. Förbered köttbullarna på bleck i ugnen och förvaras i frys tills de tas fram och smörsteks innan servering.

Köttbullar med cheddar och jalapeño

Skruva upp hettan på julbordet! Med cheddarost och jalapeño blir de klassiska köttbullarna en minnesvärd smakupplevelse. Förbered köttbullarna på bleck i ugnen och förvaras i frys tills de tas fram och smörsteks innan servering.

Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°.
    • Vispa ihop Schmand och vatten, tillsätt ströbröd, låt svälla ca 5 min.
    • Blanda i färsen och ägg i ströbrödsblandning, vänd i bacon, ost, jalapeño, lök, vitlök och senap, smaka av med salt och peppar.
    • Rulla köttbullar till önskad storlek och lägg på bleck Baka i ugn, ca 5 min tills bullarna sätter sig och osten inte börjat smälta ut.
    • Låt kallna.
    • Stek köttbullarna gyllenbruna i smör innan servering.