En maffig grillad, vegetarisk macka är både en uppskattad och prisvärd lunch på café och restaurang. Miso och vit soja i färskostkrämen ger koreansk ägg- & miso sandwich dess goda smak och karaktär. Toastbröd varvas med misokrämen, lagrad Svecia, karamelliserad lök med grönkål och kimchirostade sesamfrön. Mackan grillas frasig i Merrychef och toppas med stekt ägg.

Koreansk grillad ägg- & miso sandwich

Koreansk grillad ägg- & miso sandwich

En maffig grillad, vegetarisk macka är både en uppskattad och prisvärd lunch på café och restaurang. Miso och vit soja i färskostkrämen ger koreansk ägg- & miso sandwich dess goda smak och karaktär. Toastbröd varvas med misokrämen, lagrad Svecia, karamelliserad lök med grönkål och kimchirostade sesamfrön. Mackan grillas frasig i Merrychef och toppas med stekt ägg.

Gör så här

    • Smält smöret till gräddsmeten och låt svalna till rumstemperatur. Blanda smöret med grädden och mixa till en fluffig smet.
    • Blanda ihop misokrämen.
    • Skiva löken och stek i smör på låg värme ca 30 min tills den är karamelliserad. Smaka av med soja och citronsaft.
    • Strimla och fräs grönkålen i smör. Salta och peppra, vänd ner i löken.
    • Blanda ihop lökfraset. Stek äggen med "sunny side up".
    • Bred misokrämen på 2/3 av bröden. Lägg löken, riven Svecia och lökfraset på misokrämen. Lägg två skivor på varandra och toppa med resterande brödskivor.
    • Bred gräddsmeten på översta brödskivan och grilla tills brödet är krispigt och osten har smält.
    • Toppa mackorna med stekt ägg, lökfras och riven Svecia. Servera med grillad gemsallad med lite riven Svecia.