![Så här gör jag alltid fisk, då blir den perfekt. Fisk ska tillagas varsamt och bakas på 70° kombi. Vid 47° innertemperatur är den glasig i mitten, saftig och härlig. Satsa på enkla tillbehör och fisk som inte går över, då blir gästerna nöjda.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kolja-med-potatissallad-loskokt-agggraddfilsdressing-och-sardeller/390598415.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kolja med potatissallad, löskokt ägg, gräddfilsdressing och sardeller
![Kolja med potatissallad, löskokt ägg, gräddfilsdressing och sardeller](https://cdn-kund.arla.se/recept/kolja-med-potatissallad-loskokt-agggraddfilsdressing-och-sardeller/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Så här gör jag alltid fisk, då blir den perfekt. Fisk ska tillagas varsamt och bakas på 70° kombi. Vid 47° innertemperatur är den glasig i mitten, saftig och härlig. Satsa på enkla tillbehör och fisk som inte går över, då blir gästerna nöjda.
Gör så här
-
- Skär koljan i portionsbitar à 150 g och salta. Baka koljan vid servering på 70° kombi och med 30% ånga till en innertemperatur på 47°.
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen så att de fortfarande är lösa i mitten, ca 5 min. Skala äggen men dela dem först vid servering.
- Koka sockerärtorna i saltat vatten. Strimla sockerärtorna och blanda med potatis, plockad sallad samt salladslök. Smaka av med olja, citronsaft och salt.
- Ljumma på det brynta smöret och rör ner gräddfil och färskost, smaka av med citron och salt.
- Lägg upp fisken med potatissalladen och ägg. Rippla gräddfilsdressingen över. Garnera med sardellfiléer, dill och körvel. Servera med extra dressing.