Kolja med potatissallad, löskokt ägg,gräddfilsdressing och sardeller

Kolja med potatissallad, löskokt ägg,gräddfilsdressing och sardeller

Gör så här

1. Skär koljan i portionsbitar à 150 g och salta. Baka koljan vid servering
på 70° kombi och med 30% ånga till en innertemperatur på 47°.
2. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen så att de fortfarande är lösa i
mitten, ca 5 min. Skala äggen men dela dem först vid servering.
3. Koka sockerärtorna i saltat vatten. Strimla sockerärtorna och blanda med potatis, plockad sallad samt salladslök. Smaka av med olja, citronsaft och salt.
4. Ljumma på det brynta smöret och rör ner gräddfil och färskost, smaka
av med citron och salt.
5. Lägg upp fisken med potatissalladen och ägg. Rippla gräddfilsdressingen
över. Garnera med sardellfiléer, dill och körvel.
Servera med extra dressing.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen