![Potatis extra allt slungad i brynt smör med schalottenlök. Potatisen kan också friteras istället för att rostas. Ett härligt tillbehör till det mesta som erbjuds på menyn.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kokt-krossad-och-slungad-potatis/1310737355.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.5&format=webp&quality=80)
Kokt, krossad och slungad potatis
![Kokt, krossad och slungad potatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/kokt-krossad-och-slungad-potatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Potatis extra allt slungad i brynt smör med schalottenlök. Potatisen kan också friteras istället för att rostas. Ett härligt tillbehör till det mesta som erbjuds på menyn.
Gör så här
-
- Sjud potatisen med persiljekvistarna i saltat vatten. Låt ånga av.
- Rosta potatisen i ugn på 180° tills den är gyllenbrun och frasig.
- Bryn smöret. Finhacka schalottenlöken och blanda med smöret. Smaka av med salt och citronsaft.
- Krossa potatisen lätt i handen och slunga i löksmöret. Toppa med klippt krasse och grovhackad persilja.