![Det sägs att klodda kom till när någon misslyckades med sina kroppkakor och istället la smeten på bleck och tillagade den i ugn med fläsket ovanpå.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/klodda-fran-ostra-blekinge/1758793856.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Klodda från östra Blekinge
![Klodda från östra Blekinge](https://cdn-kund.arla.se/recept/klodda-fran-ostra-blekinge/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det sägs att klodda kom till när någon misslyckades med sina kroppkakor och istället la smeten på bleck och tillagade den i ugn med fläsket ovanpå.
Gör så här
-
- Riv potatis och lök.
- Blanda alla ingredienser. Tillsätt ev mer mjöl om konsistensen är för lös.
- Smaka av med salt, vit- och kryddpeppar.
- Häll smeten i smorda bleck. Tillaga i ugn på 150° i ca 1 tim. Servera klodda med rårörda lingon.