![Ras el hanout är en marockansk kryddblandning som sätter mycket smak. Tillsammans med karamelliserad spetskål och syrlig myntadressing på avrunnen gräddfil har den vegetariska burgaren spännande smakkombinationer.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kikartsburgare-ras-el-hanout-med-karamelliserad-spetskal/721359757.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kikärtsburgare ras el hanout med karamelliserad spetskål
![Kikärtsburgare ras el hanout med karamelliserad spetskål](https://cdn-kund.arla.se/recept/kikartsburgare-ras-el-hanout-med-karamelliserad-spetskal/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ras el hanout är en marockansk kryddblandning som sätter mycket smak. Tillsammans med karamelliserad spetskål och syrlig myntadressing på avrunnen gräddfil har den vegetariska burgaren spännande smakkombinationer.
Gör så här
-
Citron- och myntadressing:
- Häng av gräddfilen i ett kaffefilter över natten eller minst 6 tim.
- Blanda avrunnen gräddfil med citronskal och citronsaft. Vänd ner myntan och smaka av med salt.
-
Kikärtsburgare:
- Mixa kikärtorna med ströbröd, ägg, tahini och ras el hanout till en slät smet i en matberedare. Smaka av med salt. Forma smeten till 10 jämnstora burgare. Låt vila i kyl ca 2 tim.
-
Karamelliserad spetskål:
- Stek spetskålen i smör och socker på medelhög värme under omrörning tills kålen får en jämn karamelliserad yta. Smaka av med salt.
-
Vid servering:
- Stek kikärtsburgarna på ena sidan i rikligt med olja och lite smör på medelhög värme ca 3 min. Vänd på burgarna, lägg på osten och stek ytterligare ca 3 min. Låt burgarna droppa av på papper eller galler någon minut.
- Rosta brödet på snittytorna. Lägg karamelliserad spetskål på bottenbrödet, lägg på tomat, burgare och dressing. Toppa med koriander och lägg på locket.