Kikärtsburgare ras el hanout med karamelliserad spetskål
Ras el hanout är en marockansk kryddblandning som sätter mycket smak. Tillsammans med karamelliserad spetskål och syrlig myntadressing på avrunnen gräddfil har den vegetariska burgaren spännande smakkombinationer.
Gör så här
-
Citron- och myntadressing:
- Häng av gräddfilen i ett kaffefilter över natten eller minst 6 tim.
- Blanda avrunnen gräddfil med citronskal och citronsaft. Vänd ner myntan och smaka av med salt.
-
Kikärtsburgare:
- Mixa kikärtorna med ströbröd, ägg, tahini och ras el hanout till en slät smet i en matberedare. Smaka av med salt. Forma smeten till 10 jämnstora burgare. Låt vila i kyl ca 2 tim.
-
Karamelliserad spetskål:
- Stek spetskålen i smör och socker på medelhög värme under omrörning tills kålen får en jämn karamelliserad yta. Smaka av med salt.
-
Vid servering:
- Stek kikärtsburgarna på ena sidan i rikligt med olja och lite smör på medelhög värme ca 3 min. Vänd på burgarna, lägg på osten och stek ytterligare ca 3 min. Låt burgarna droppa av på papper eller galler någon minut.
- Rosta brödet på snittytorna. Lägg karamelliserad spetskål på bottenbrödet, lägg på tomat, burgare och dressing. Toppa med koriander och lägg på locket.