En matig och populär gryta som vi ofta gör över öppen eld på fredagar då vi lagar mat utomhus. För att underlätta har vi tärnad potatis och alla grönsaker i grytan. Är det någon som inte gillar färska champinjoner - då finns det alltid någon bordsgranne att ge den till.

Kasslergryta

Kasslergryta

En matig och populär gryta som vi ofta gör över öppen eld på fredagar då vi lagar mat utomhus. För att underlätta har vi tärnad potatis och alla grönsaker i grytan. Är det någon som inte gillar färska champinjoner - då finns det alltid någon bordsgranne att ge den till.

Gör så här

    • Bryn kassler och purjolök i smör.
    • Häll i soja och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
    • Blanda i crème fraiche och senap. Smaka av med timjan, salt och peppar.
    • Lägg i potatis och champinjoner. Låt grytan bli varm. Servera grytan toppad med paprika.