![Salt och krämig stiltonost inbäddad i söt karamell. Päron och kavring med fyllig maltsötma höjer smakuppleverlsen ytterligare en nivå. Liten fin rätt som kan serveras som en fördessert eller liten osträtt i menyn.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/karamelliserad-stilton-med-hyvlat-paron-pa-kavring/2857617568.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Karamelliserad stilton med hyvlat päron på kavring
![Karamelliserad stilton med hyvlat päron på kavring](https://cdn-kund.arla.se/recept/karamelliserad-stilton-med-hyvlat-paron-pa-kavring/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Salt och krämig stiltonost inbäddad i söt karamell. Päron och kavring med fyllig maltsötma höjer smakuppleverlsen ytterligare en nivå. Liten fin rätt som kan serveras som en fördessert eller liten osträtt i menyn.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser till brödet i en degblandare. Fyll små, smorda limpformar i silikon. Baka av i ugn på 175° ca 15 min, låt svalna i formarna.
- Skär osten i skivor. Skiva päronet tunt på mandolin. Dela fem bröd på längden till två skivor.
- Lägg på en skiva päron, en skiva ost och täck med rörsocker. Bränn av sockret med en brännare.