Kantarell- och laxlasagne

Kantarell- och laxlasagne

Gör så här

1. Sila av spadet från cottage cheese. Laga sedan såsen.
2. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjöl och blanda ordentligt. Häll på mjölk och
spad från cottage cheese. Låt koka upp till 75–80˚ så att såsen tjocknar. Salta
och peppra.
3. Fräs spenat, purjolök och kantareller i smör. Tillsätt citronsaft och muskot och låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar. Rör ned cottage cheese när
det svalnat.
4. Smörj ett bleck. Häll lite sås i botten, lägg på lasagneplattor. Lägg dem omlott, så håller de ihop lättare vid servering.
5. Bred på ett lager av spenatblandningen, lägg på lax. Täck med plattor, häll på ett lager sås. Upprepa tills fyllningen är slut eller till önskad höjd.
6. Toppa det översta lagret med plattor och häll sedan på sås. Strö över ost.
7. Tillaga i ugn 175˚ ca 40–45 min. Lasagnen är färdig när ytan är gyllenbrun och du lätt kan sticka igenom en kniv.

Serveringsportion ca: 500 g
Källa: Svenska rötter 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen