Kalvschnitzel med svartkål och brynt sardellsmör
En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.
Gör så här
-
- Rosta mjölet under omröring i en panna tills det har gyllene färg. Dubbelpanera schnitzlarna. Stek i smör och olja, salta.
- Skär bort roten på svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg ner kålbladen, tillsätt en klick smör och stek ålen krispig. Pressa över lite citron. Ta pannan från värmen och salta.
- Vispa samman brynt och rumstemererat smör. Vänd ned sardeller, kapris och citronskal, smaka av med sardellolja.
- Servera med pressad potatis och citronklyftor.