En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.

Kalvschnitzel med svartkål och brynt sardellsmör

Kalvschnitzel med svartkål och brynt sardellsmör
Recept av Filip Fastén

En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.

Gör så här

    • Rosta mjölet under omröring i en panna tills det har gyllene färg. Dubbelpanera schnitzlarna. Stek i smör och olja, salta.
    • Skär bort roten på svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg ner kålbladen, tillsätt en klick smör och stek ålen krispig. Pressa över lite citron. Ta pannan från värmen och salta.
    • Vispa samman brynt och rumstemererat smör. Vänd ned sardeller, kapris och citronskal, smaka av med sardellolja.
    • Servera med pressad potatis och citronklyftor.