![En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kalvschnitzel-med-svartkal-och-brynt-sardellsmor/3297258097.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kalvschnitzel med svartkål och brynt sardellsmör
![Kalvschnitzel med svartkål och brynt sardellsmör](https://cdn-kund.arla.se/recept/kalvschnitzel-med-svartkal-och-brynt-sardellsmor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.
Gör så här
-
- Rosta mjölet under omröring i en panna tills det har gyllene färg. Dubbelpanera schnitzlarna. Stek i smör och olja, salta.
- Skär bort roten på svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg ner kålbladen, tillsätt en klick smör och stek ålen krispig. Pressa över lite citron. Ta pannan från värmen och salta.
- Vispa samman brynt och rumstemererat smör. Vänd ned sardeller, kapris och citronskal, smaka av med sardellolja.
- Servera med pressad potatis och citronklyftor.