En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.

Kalvschnitzel med svartkål och brynt sardellsmör

Recept av Filip Fastén

En klassisk rätt på lunchmenyn, som här blir ännu godare av att det rostade mjölet i paneringen ger schnitzlarna en nötig smak, Gott och enkelt ihop med stekt svartkål och pressad mandelpotatis. De klassiska tillbehören kapris, sardeller och citron ligger i det vispade brynta smöret.

Gör så här

    • Rosta mjölet under omröring i en panna tills det har gyllene färg. Dubbelpanera schnitzlarna. Stek i smör och olja, salta.
    • Skär bort roten på svartkålen. Hetta upp olja i en panna, lägg ner kålbladen, tillsätt en klick smör och stek ålen krispig. Pressa över lite citron. Ta pannan från värmen och salta.
    • Vispa samman brynt och rumstemererat smör. Vänd ned sardeller, kapris och citronskal, smaka av med sardellolja.
    • Servera med pressad potatis och citronklyftor.