Kålrabbisoppa med lammfärsfrikadeller

Kålrabbisoppa med lammfärsfrikadeller

Gör så här

1. Skär kålrabbi och lök i bitar och koka mjuka i buljong/vatten tillsammans med salt, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad.
2. Sila av kålrabbin och löken och låt spadet koka vidare. Häll i grädde och låt
koka med.
3. Tillsätt sockret. Mixa under tiden kålrabbin och löken med crème fraiche till en slät massa. Häll ner den i det kokande spadet. Rör om och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av. Håll varm.
4. Skala och dela vitlöken på mitten. Rosta i ugn 180°C i 10 min. Låt svalna.
5. Ansa rosmarinkvistarna. Dela löken i mindre bitar. Kör vitlök, citronskal, rosmarin, lök, potatis och kryddor i mixern till en jämn smet.
6. Blanda köttfärs och ägg, arbeta ihop smeten. Gör ett stekprov för att smaka av.
7. Rulla små bollar eller fyll en spritspåse och spritsa bollar direkt på blecken.
8. Häll citronsaften över bollarna och stek i ugn på ånga/värme 130°C i 10 min.
9. När frikadellerna är i ugnen ger man soppan ett uppkok. Lägg sedan i de varma
frikadellerna.
10. Servera med nyhackad persilja eller annat gott kryddgrönt.

Serveringsportion ca: 530 g
Källa: Svenska rötter 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen