Kall rödbetssoppa med örtfärskost

Kall rödbetssoppa med örtfärskost

Kall rödbetssoppa med örtfärskost

Testa en ny variant av sommarens populära gazpacho. Vill du göra en festligare servering, bottna tallriken med t ex en färskpotatisterrin och slå den kalla soppan i tallriken framför gästen. Lägg till räkor och färskost för den som önskar mer protein.

Gör så här

  • Kyld rödbetssoppa:
    • Fräs rödbetor, lök, vitlök och chili i olivolja i en gryta. Slå på buljong och vinäger och koka tills rödbetor och lök är helt mjuka.
    • Mixa slätt i kannmixer. Smaka av med salt, ingefära och ev sriracha. Ställ kallt fram till servering.
  • Färskost med örter:
    • Blanda samman ingredienserna och smaka av med citronsaften.
  • Till servering:
    • Hyvla bleksellerin på längden och lägg i isvatten.
    • Vänd nykokt färskpotatis med rapsolja, finskurna örter och flingsalt.
    • Toppa den kylda soppan med en färskost med örter och blekselleri. Servera med örtpotatisen.