Kall rödbetssoppa med örtfärskost
Testa en ny variant av sommarens populära gazpacho. Vill du göra en festligare servering, bottna tallriken med t ex en färskpotatisterrin och slå den kalla soppan i tallriken framför gästen. Lägg till räkor och färskost för den som önskar mer protein.
Gör så här
-
Kyld rödbetssoppa:
- Fräs rödbetor, lök, vitlök och chili i olivolja i en gryta. Slå på buljong och vinäger och koka tills rödbetor och lök är helt mjuka.
- Mixa slätt i kannmixer. Smaka av med salt, ingefära och ev sriracha. Ställ kallt fram till servering.
-
Färskost med örter:
- Blanda samman ingredienserna och smaka av med citronsaften.
-
Till servering:
- Hyvla bleksellerin på längden och lägg i isvatten.
- Vänd nykokt färskpotatis med rapsolja, finskurna örter och flingsalt.
- Toppa den kylda soppan med en färskost med örter och blekselleri. Servera med örtpotatisen.