![Mjuka skockor kokta i gräddfilsvassle får en spännande syrlig smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/jordartskocka-kokt-i-vassle/1873193781.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Jordärtskocka kokt i vassle
![Jordärtskocka kokt i vassle](https://cdn-kund.arla.se/recept/jordartskocka-kokt-i-vassle/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjuka skockor kokta i gräddfilsvassle får en spännande syrlig smak.
Gör så här
-
- Koka upp gräddfilen så den spricker. Sila av och spara vasslen. Lägg undan kvargen till ett annat tillfälle.
- Skala och sjud jordärtskockorna mjuka i gräddfilsvasslen. Låt kallna i vasslen. Sila av vasslen och salta skockorna vid servering.