![En mättande, kryddig gryta med linser och sötpotatis. Grytan blir riktigt tilltalande för gästerna då den toppas med rostad blomkål, svalkande raita och sötsyrlig picklad rödlök.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/indisk-gryta-med-rostad-blomkal/2770572105.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.32&format=webp&quality=80)
Indisk gryta med rostad blomkål
![Indisk gryta med rostad blomkål](https://cdn-kund.arla.se/recept/indisk-gryta-med-rostad-blomkal/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En mättande, kryddig gryta med linser och sötpotatis. Grytan blir riktigt tilltalande för gästerna då den toppas med rostad blomkål, svalkande raita och sötsyrlig picklad rödlök.
Gör så här
-
- Hacka löken och riv vitlök och ingefära fint. Fräs lök, vitlök, ingefära, garam masala och chiliflakes i olja i en gryta.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, grädde, linser och sötpotatis, låt koka ca 15 min eller tills allt är mjukt.
- Smaka av med salt och peppar.
-
Rostad blomkål:
- Gnid in blomkålshuvudet med smält smör och salta.
- Rosta i ugn på 200° i 20–30 min. Skär i stora bitar.
-
Raita:
- Rör ihop yoghurt, honung, finriven vitlök och hackad mynta. Smaka av med salt.
-
Picklad rödlök:
- Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills det kallnat.
-
Servering:
- Lägg upp grytan och toppa med rostad blomkål, raita och picklad rödlök. Servera med mango chutney och naanbröd.