En mättande, smakrik gryta med linser och sötpotatis. Grytan blir riktigt tilltalande för gästerna då den toppas med rostad blomkål, svalkande raita och sötsyrlig picklad rödlök.

Indisk gryta med rostad blomkål

En mättande, smakrik gryta med linser och sötpotatis. Grytan blir riktigt tilltalande för gästerna då den toppas med rostad blomkål, svalkande raita och sötsyrlig picklad rödlök.

Gör så här

    • Fräs lök, vitlök och garam masala i olja i en gryta.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, linser och sötpotatis, låt koka ca 15 min eller tills allt är mjukt.
    • Rör i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  • Rostad blomkål:

    • Gnid in blomkålshuvudet med smält smör och salta.
    • Rosta i ugn på 200° 20–30 min. Skär i stora bitar.
  • Raita:

    • Rör ihop yoghurt, honung, vitlök och mynta. Smaka av med salt.
  • Picklad rödlök:

    • Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
    • Skiva rödlöken tunt och lägg rödlöken i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat.
  • Servering:

    • Lägg upp grytan och toppa med rostad blomkål, raita, picklad rödlök och koriander. Servera med mango chutney och ev kokt ris eller naanbröd