![Rustik mexikansk äggrätt med mustig tomatsmak, rostad, söt paprika och het chili. Namnet betyder ”ranchägarens ägg”. Den goda röran äts med tortillabröd överallt i Mexiko, främst till frukost och brunch.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/huevos-rancheros-med-smakrik-cheddar/4060601337.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Huevos rancheros med smakrik cheddar
![Huevos rancheros med smakrik cheddar](https://cdn-kund.arla.se/recept/huevos-rancheros-med-smakrik-cheddar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rustik mexikansk äggrätt med mustig tomatsmak, rostad, söt paprika och het chili. Namnet betyder ”ranchägarens ägg”. Den goda röran äts med tortillabröd överallt i Mexiko, främst till frukost och brunch.
Gör så här
-
- Skär ner tomat och lök i små bitar. Rosta paprikan i ugn på 220° tills den är svart runt om. Skala och skär ner paprikan i lika stora bitar som lök och tomat.
- Fräs löken i en panna med smör och lägg i tomat och paprika. Låt sjuda ca 20 min. Tillsätt fint skivad chili och sjud ca 10 min till. Smaka av med limesaft och salt.
- Knäck i äggen i pannan. Låt sjuda ca 5 min med lock så att äggen blir tillagade*.
- Riv osten och strö över, toppa med koriander. Servera med tortillabröd.