![Köttbullar på hönsfärs kryddade med chili serveras med en kall sås smaksatt med citron och ingefära. Hönsfärs är ett bra alternativ till både nöt- och kycklingfärs.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/honsfarsbullar-med-citron--och-ingefarssas/1857736332.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.59,0.54&format=webp&quality=80)
Hönsfärsbullar med citron- och ingefärssås
![Hönsfärsbullar med citron- och ingefärssås](https://cdn-kund.arla.se/recept/honsfarsbullar-med-citron--och-ingefarssas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Köttbullar på hönsfärs kryddade med chili serveras med en kall sås smaksatt med citron och ingefära. Hönsfärs är ett bra alternativ till både nöt- och kycklingfärs.
Gör så här
-
Hönsfärsbullar:
- Blanda mjölk, ströbröd, sambal och salt. Låt stå 5 min och blanda med hönsfärsen.
- Spritsa ut frikadeller, ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
- Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 70°, 8-10 min.
- Stek hönsfärsbullarna i olja vid servering till fin färg.
-
Citron- och ingefärssås:
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och strimlad mynta.
-
Sallad:
- Strimla salladen fint och blanda med pumpakärnor, rapsolja, vinäger och salt.
-
Servering:
- Koka riset och servera till hönsfärsbullarna med såsen och salladen.