Köttbullar på hönsfärs kryddade med chili serveras med en kall sås smaksatt med citron och ingefära. Hönsfärs är ett bra alternativ till både nöt- och kycklingfärs.

Hönsfärsbullar med citron- och ingefärssås

Hönsfärsbullar med citron- och ingefärssås

Köttbullar på hönsfärs kryddade med chili serveras med en kall sås smaksatt med citron och ingefära. Hönsfärs är ett bra alternativ till både nöt- och kycklingfärs.

Gör så här

  • Hönsfärsbullar:

    • Blanda mjölk, ströbröd, sambal och salt. Låt stå 5 min och blanda med hönsfärsen.
    • Spritsa ut frikadeller, ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
    • Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 70°, 8-10 min.
    • Stek hönsfärsbullarna i olja vid servering till fin färg.
  • Citron- och ingefärssås:

    • Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och strimlad mynta.
  • Sallad:

    • Strimla salladen fint och blanda med pumpakärnor, rapsolja, vinäger och salt.
  • Servering:

    • Koka riset och servera till hönsfärsbullarna med såsen och salladen.