![Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna Ägg Benedict och Ägg Florentine.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/hollandaisesas/2368406816.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.5&format=webp&quality=80)
Hollandaisesås
![Hollandaisesås](https://cdn-kund.arla.se/recept/hollandaisesas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna Ägg Benedict och Ägg Florentine.
Gör så här
-
- Vispa samman äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm under konstant vispning till en fast konsistens (ca 66°). Dra kastrullen från värmen.
- Tillsätt det skirade smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens.
- Smaka av med salt, tabasco och ev med mer citronsaft.