När Hollandaisesåsen vispas med grädde kallas den även för Mousselinsås. Vill du att din sås ska kliva upp några steg på popularitetsstegen. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Hollandaisesås med vispad grädde

Recept av Jimmi Eriksson

När Hollandaisesåsen vispas med grädde kallas den även för Mousselinsås. Vill du att din sås ska kliva upp några steg på popularitetsstegen. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Gör så här

    • Vispa samman äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm under konstant vispning till en fast konsistens (ca 66°). Dra kastrullen från värmen.
    • Tillsätt smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens. Smaka av med salt, tabasco och ev med mer citronsaft
  • Vid servering:

    • Vänd runt en portion hollandaisesås med en klick vispad grädde. Då blir det en mousselinesås.