![En hollandaisesås är relativt naturell i smaken vilket gör den tacksam att experimetera smakmässigt med. Testa att smaka av med en crab paste på bland annat fermenterade bönor och chili. Lite mer sting i munnen och på menyn.
Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/hollandaisesas-med-crab-paste/1613622319.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.54&format=webp&quality=80)
Hollandaisesås med crab paste
![Hollandaisesås med crab paste](https://cdn-kund.arla.se/recept/hollandaisesas-med-crab-paste/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En hollandaisesås är relativt naturell i smaken vilket gör den tacksam att experimetera smakmässigt med. Testa att smaka av med en crab paste på bland annat fermenterade bönor och chili. Lite mer sting i munnen och på menyn. Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.
Gör så här
-
- Vispa samman äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm under konstant vispning till en fast konsistens (ca 66°). Dra kastrullen från värmen.
- Tillsätt smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens. Smaka av med salt, tabasco och ev med mer citronsaft
- Smaka av hollandaisesåsen med crab paste.