Högrev med smakrik potatisgratäng

Högrev med smakrik potatisgratäng

Gör så här

1. Stek högreven i ugn på 120–140°C tills innertemperaturen är 60°C.
2. Koka upp så mycket vatten att det täcker köttet. Häll i salt, rör om till saltet löser sig. Dra av kastrullen, tillsätt äpple, kanel, peppar och lagerblad.
3. Lägg köttet direkt från ugnen ner i den kokheta lagen. Ställ kallt och låt stå i kyl till nästa dag.
4. Skiva köttet tunt på skärmaskin. Krydda och spara köttbuljongen att servera till köttet, alternativt glasera det tunt skivade köttet med, innan servering.
5. Blanda grädde, crème fraiche och balsamvinäger. Salta.
6. Varva potatis, lök, vitlök och gräddblandningen i ugnsfast form eller bleck. 7. Grädda i ugn på 150°C i 50–60 min.

Serveringsportion ca: Kött 90 g, gratäng 245 g
Källa: Arla Köket skola 1:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen