![Kallrök snabbt, rubba, sota och baka köttet med glaze i vakuumpåse över natten så att köttet får en skön BBQ-karaktär. Kul att variera smaksättningen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/hogrev-bbq/2002424025.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Högrev BBQ
![Högrev BBQ](https://cdn-kund.arla.se/recept/hogrev-bbq/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kallrök snabbt, rubba, sota och baka köttet med glaze i vakuumpåse över natten så att köttet får en skön BBQ-karaktär. Kul att variera smaksättningen.
Gör så här
-
- Kallrök köttet ca 1 tim. Mortla ingredienserna till rubben. Gnid in köttet med rubben och grilla eller sota köttet direkt på hällen, låt svalna.
- Skiva rödlök och vitlök, sautera i olja. Tillsätt timjan, lagerblad och vin och låt reducera till hälften. Ta från värmen och smaka av med bbq-sås och sambal oelek.
- Lägg köttet i en vakuumpåse med glazen och förslut. Baka i cirkulator eller i ugn på 75° över natten eller ca 8 tim.
- Ta köttet ur påsen, tranchera och häll lite av glazen på skivorna. Salta vid servering.