![Söt välsmakande pumpa med örter och sting av chili. En perfekt rätt vid större beställningar. Variera gärna dressingen med rökt gräddfil.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/het-pumpa-med-orter-sveciadressing-och-rostade-pumpakarnor/595355559.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Het pumpa med örter, sveciadressing och rostade pumpakärnor
![Het pumpa med örter, sveciadressing och rostade pumpakärnor](https://cdn-kund.arla.se/recept/het-pumpa-med-orter-sveciadressing-och-rostade-pumpakarnor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Söt välsmakande pumpa med örter och sting av chili. En perfekt rätt vid större beställningar. Variera gärna dressingen med rökt gräddfil.
Gör så här
-
- Skiva pumpan i stora, tjocka skivor.
- Mixa smör, örter, chili och hälften av pumpakärnorna. Smaka av med salt och peppar.
- Stryk ut örtsmöret på pumpaskivorna. Strö över resterande pumpakärnorna och baka i ugn på 180° till pumpaskivorna är mjuka, ca 30 min.
-
Sveciadressing:
- Blanda äggula, senap och citronsaft i en mixer. Tillsätt olja i en fin stråle lite i taget under mixning.
- Riv osten och mixa ner i dressingen. Späd med mjölk till önskvärd konsistens. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över den ugnsbakade pumpan vid servering.