Söt välsmakande pumpa med örter och sting av chili. En perfekt rätt vid större beställningar. Variera gärna dressingen med rökt gräddfil.

Het pumpa med örter, sveciadressing och rostade pumpakärnor

Recept av Marie Skogström

Söt välsmakande pumpa med örter och sting av chili. En perfekt rätt vid större beställningar. Variera gärna dressingen med rökt gräddfil.

Gör så här

    • Skiva pumpan i stora, tjocka skivor.
    • Mixa smör, örter, chili och hälften av pumpakärnorna. Smaka av med salt och peppar.
    • Stryk ut örtsmöret på pumpaskivorna. Strö över resterande pumpakärnorna och baka i ugn på 180° till pumpaskivorna är mjuka, ca 30 min.
  • Sveciadressing:

    • Blanda äggula, senap och citronsaft i en mixer. Tillsätt olja i en fin stråle lite i taget under mixning.
    • Riv osten och mixa ner i dressingen. Späd med mjölk till önskvärd konsistens. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över den ugnsbakade pumpan vid servering.