Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia

Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia

Gör så här

1.Tvätta rotsellerin noga och gnid in den i mycket olja och salt. Lägg på en plåt och stek i ugn, 175° ca 1,5 tim tills den är helt mjuk.

2. Koka upp gräddfilen tills den spricker, häll allt i ett kaffefilter så att vasslen och kvargen separeras. Spara kvargen till servering.

3.Bryt isär savoykålen blad för blad och koka de ljusa bladen mjuka i saltat vatten. (Spar de grönaste bladen till senare.) Kyl ner i kallt vatten.

4.Koka potatisarna mjuka i saltat vatten med skalet på. Skala potatisarna.

5.Bland ost med crème fariche, smaka av med salt.

6.Gnid in de grönaste savoybladen med olja. Rosta bladen ca 20 min samtidigt som rotsellerin steks i ugnen.

7.Smält smöret i en panna med gräddfilsvasslen och låt koka ihop. Glasera de kokta savoykålsbladen och potatiserna i vasslen, smaka av ned salt och peppar.

8.Dela brysselkålen på mitten. Stek i smör till fin färg.

Vid servering
Dela rotsellerin i jämnstora klyftor. Lägg på tallriken och arrangera potatisen och kål med ostkräm och riven ost på toppen. Rippla gärna lite extra vassle runt om och smula över kvargen.

Källa: Daniel Räms, Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen