Hedemorahöna med kulturarvsgrönsaker och mjukt smör med svenska alger

Hedemorahöna med kulturarvsgrönsaker och mjukt smör med svenska alger

Gör så här

1.Stycka ur lår och bröst från fågeln, salta och peppra. Bryn riktigt med smör i stekpanna under ösning. Rosta fågelskroven i ugn, 175° till gyllene färg. Lägg i kastrull och täck med vatten, sjud ca 3 tim. Sila skyn och koka ihop till en smakrik buljong. Låt svalna.

2.Stek klart låren i ugn, 175° till innertemperaturen på 70°. Baka klart brösten i ugn, 90° till en innertemperatur på 60°. Låt vila och skär upp.

3.Tvätta kålrot och korova. Stek kålrötter och korovor hela i ugn, 230° ca 20 min. Låt vila och skär upp i klyftor.

4.Vispa smöret med fågelbuljongen.

5.Ånga kålrots- eller broccolibladen hela.

Vid servering
Servera fågeln med grönsakerna, 1 msk mandelpasta per tallrik och det vispade tempererade smöret. Pudra över algpulver.

Källa: Stefan Eriksson, Årets Kock 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen