![Ett smör med alger och rostad buljong ger det fina hönsköttet en spännande smak. Gott tillsammans med de milda kålrötterna och korovornas söta, lite peppriga smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/hedemorahona-med-kulturarvsgronsaker-och-mjukt-smor-med-svenska-alger/2670455724.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Hedemorahöna med kulturarvsgrönsaker och mjukt smör med svenska alger
![Hedemorahöna med kulturarvsgrönsaker och mjukt smör med svenska alger](https://cdn-kund.arla.se/recept/hedemorahona-med-kulturarvsgronsaker-och-mjukt-smor-med-svenska-alger/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett smör med alger och rostad buljong ger det fina hönsköttet en spännande smak. Gott tillsammans med de milda kålrötterna och korovornas söta, lite peppriga smak.
Gör så här
-
- Stycka ur lår och bröst från fågeln, salta och peppra. Bryn i rikligt med smör under ösning. Rosta fågelskroven i ugn, 175° till gyllene färg. Lägg i kastrull och täck med vatten, sjud ca 3 tim. Sila skyn och koka ihop till en smakrik buljong. Låt svalna.
- Stek klart låren i ugn, 175° till innertemperaturen på 70°. Baka klart brösten i ugn, 90° till en innertemperatur på 60°. Låt vila och skär upp.
- Tvätta kålrot och korova. Stek kålrötter och korovor hela i ugn, 230° ca 20 min. Låt vila och skär upp i klyftor.
- Vispa smöret med fågelbuljongen.
- Ånga kålrots- eller broccolibladen hela.
-
Vid servering:
Servera fågeln med grönsakerna, 1 msk mandelpasta per tallrik och det vispade tempererade smöret. Pudra över algpulver.