Havsöring tandoori, mangokräm och myntasmetana

Havsöring tandoori, mangokräm och myntasmetana

Gör så här

1.Salta fisken ca 1 timme innan den ska stekas. Låt den stå framme i rumstemperatur. Torka fisken torr med papper. Gnid in tandoori-krydda och stek på hög värme i smör och olja. Stek klart i ugn, 80°, till 40° innertemperatur. Låt svalna.

2.Mangokräm: Skala och skär mango i små tärningar. Mixa alla rester av mangon med vatten, vinäger och mango chutney till en slät kräm. Smaka av med limeskal och socker. Finhacka chilin. Blanda ner mangnotärningar och chili i mangokrämen.

3.Sallad:Kärna ur tomaterna och skär i tärningar. Skär salladslöken u tunna ringar. Skär gräslöken fint. Blanda med olivolja och smaka av med salt och peppar. Riv salladen och klipp krassen, lägg i kallt vatten. Låt rimma av och blanda med tomaterna vid servering.

4.Myntasmetana:Strimla myntan fint. Blanda mynta och smetana.

5.Servera den tandoorikryddade havsöringen, plockad i bitar, med mangokräm sallad och myntasmetana.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Christian Hellberg, Årets Kock 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen