Havsöring tandoori, mangokräm och myntasmetana

Havsöring tandoori, mangokräm och myntasmetana
Recept av Christian Hellberg

Gör så här

    • Salta fisken ca 1 timme innan den ska stekas. Låt den stå framme i rumstemperatur. Torka fisken torr med papper. Gnid in tandoorikrydda och stek på hög värme i smör och olja. Stek klart i ugn, 80°, till 40° innertemperatur. Låt svalna.
    • Mangokräm: Skala och skär mango i små tärningar. Mixa alla rester av mangon med vatten, vinäger och mango chutney till en slät kräm. Smaka av med limeskal och socker. Finhacka chilin. Blanda ner mangotärningar och chili i mangokrämen.
    • Sallad: Kärna ur tomaterna och skär i tärningar. Skär salladslöken i tunna ringar. Skär gräslöken fint. Blanda med olivolja och smaka av med salt och peppar. Riv salladen och klipp krassen, lägg i kallt vatten. Låt rinna av och blanda med tomaterna vid servering.
    • Myntasmetana: Strimla myntan fint. Blanda mynta och smetana.
    • Servera den tandoorikryddade havsöringen, plockad i bitar, med mangokräm sallad och myntasmetana.