![En modern husman med len och fyllig blomkålskräm som får syra av yoghurt. Wallenbergarna blir alltid saftiga om de görs på färs av färsk torsk och lax som i det här grundreceptet. Du kan också ha i räkor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/havets-wallenbergare-med-blomkalskram-grona-artor-och-brynt-smor/834518193.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Havets wallenbergare med blomkålskräm, gröna ärtor och brynt smör
![Havets wallenbergare med blomkålskräm, gröna ärtor och brynt smör](https://cdn-kund.arla.se/recept/havets-wallenbergare-med-blomkalskram-grona-artor-och-brynt-smor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En modern husman med len och fyllig blomkålskräm som får syra av yoghurt. Wallenbergarna blir alltid saftiga om de görs på färs av färsk torsk och lax som i det här grundreceptet. Du kan också ha i räkor.
Gör så här
-
- Mixa fisken med salt, äggulor och sweet chilisås till en slät smet. Forma till platta biffar. Vänd dem i panko och stek biffarna i smör. Baka klart i ugn, 150° till en innertemperatur på 70°.
- Ånga blomkålen mjuk. Pressa ut så mycket vatten som möjligt och mixa med brynt smör och matyoghurt till en slät kräm. Smaka av med salt.
- Fräs ärtorna i lite av det brynta smöret tills de blivit varma. Blanda i sugarsnaps, salladslök och ansjovis samt ärtskotten på slutet. Servera gärna med extra brynt smör.