En modern husman med len och fyllig blomkålskräm som får syra av yoghurt. Wallenbergarna blir alltid saftiga om de görs på färs av färsk torsk och lax som i det här grundreceptet. Du kan också ha i räkor.

Havets wallenbergare med blomkålskräm, gröna ärtor och brynt smör

Recept av Daniel Räms

En modern husman med len och fyllig blomkålskräm som får syra av yoghurt. Wallenbergarna blir alltid saftiga om de görs på färs av färsk torsk och lax som i det här grundreceptet. Du kan också ha i räkor.

Gör så här

    • Mixa fisken med salt, äggulor och sweet chilisås till en slät smet. Forma till platta biffar. Vänd dem i panko och stek biffarna i smör. Baka klart i ugn, 150° till en innertemperatur på 70°.
    • Ånga blomkålen mjuk. Pressa ut så mycket vatten som möjligt och mixa med brynt smör och matyoghurt till en slät kräm. Smaka av med salt.
    • Fräs ärtorna i lite av det brynta smöret tills de blivit varma. Blanda i sugarsnaps, salladslök och ansjovis samt ärtskotten på slutet. Servera gärna med extra brynt smör.