Hamburgare med picklad fänkål

Hamburgare med picklad fänkål

Hamburgare med picklad fänkål
Recept av Thomas Sjögren

Galet god hamburgare med krämig cheddarost, picklad fänkål, lakrits och aioli.

Gör så här

  • Picklad fänkål:
    • Strimla fänkålen tunt.
    • Koka ihop ättika, socker och vatten, häll den varma lagen över de strimlade fänkålen och låt svalna.
  • Aioli:
    • Mixa ihop ägg, vitlök och dijonsenap.
    • Droppa ner oljan i en tunn stråle under fortsatt mixande.
    • Tillsätt salt och ättika.
  • Montering:
    • Stek hamburgarna i smör, salta och peppra. Lägg på två ostskivor på varje hamburgare, gratinera i hög värme.
    • Grilla bröden.
    • Lägg ihop hamburgarna med aioli, picklad fänkål, dragonblad, sallad och pudra över lakritspulver.