![Härlig hamburgare med förädlad bourbonglaze, stekt lök och smakrik cheddarost.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/hamburgare-med-bourbonglaze/477912659.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.44,0.52&format=webp&quality=80)
Hamburgare med bourbonglaze
![Hamburgare med bourbonglaze](https://cdn-kund.arla.se/recept/hamburgare-med-bourbonglaze/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Härlig hamburgare med förädlad bourbonglaze, stekt lök och smakrik cheddarost.
Gör så här
-
Bourbonglaze:
- Smält sockret i en stekpanna tillsätt krossad vitlök, bourbon, ketchup och vinäger. Låt glazen koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med salt.
-
Stekt lök:
- Skiva lök och vitlök tunt.
- Stek lök och vitlök i smör på medelvärme, tillsätt peppar och öl. Låt all vätska koka in i löken. Smaka av med salt.
-
Montering:
- Stek hamburgarna i smör, salta och peppra. Klicka på glazen och lägg på en ostskiva per hamburgare. gratinera i hög värme.
- Grilla bröden.
- Lägg ihop hamburgarna med skivad tomat och stekt lök. Servera gärna med colslaw och pommes.