Härlig hamburgare med förädlad bourbonglaze, stekt lök och smakrik cheddarost.

Hamburgare med bourbonglaze

Hamburgare med bourbonglaze
Recept av Thomas Sjögren

Härlig hamburgare med förädlad bourbonglaze, stekt lök och smakrik cheddarost.

Gör så här

  • Bourbonglaze:

    • Smält sockret i en stekpanna tillsätt krossad vitlök, bourbon, ketchup och vinäger. Låt glazen koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med salt.
  • Stekt lök:

    • Skiva lök och vitlök tunt.
    • Stek lök och vitlök i smör på medelvärme, tillsätt peppar och öl. Låt all vätska koka in i löken. Smaka av med salt.
  • Montering:

    • Stek hamburgarna i smör, salta och peppra. Klicka på glazen och lägg på en ostskiva per hamburgare. gratinera i hög värme.
    • Grilla bröden.
    • Lägg ihop hamburgarna med skivad tomat och stekt lök. Servera gärna med colslaw och pommes.