En halstrad bit tonfisk med lätt smak av citron och brynt smör. Crèmen med smetana och mynta förstärker den lite syrliga, friska karaktären.

Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör

Recept av Per Ekberg

En halstrad bit tonfisk med lätt smak av citron och brynt smör. Crèmen med smetana och mynta förstärker den lite syrliga, friska karaktären.

Gör så här

    • Skär tonfisken i portionsbitar. Blanda citronskal, saft och olja.
    • Blanda smetana och mynta, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    • Hyvla päronen, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skär klyftor av avokado, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    • Vänd runt tonfisken i marinaden och halstra tonfisken tills den är rosa i mitten. Smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering:

    Lägg upp tonfisken på tallriken med avokado och päron. Spritsa myntacrème på tallriken och skeda lite brynt smör på tonfisken. Riv över lite citronskal och garnera med mynta.