![En halstrad bit tonfisk med lätt smak av citron och brynt smör. Crèmen med smetana och mynta förstärker den lite syrliga, friska karaktären.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/halstrad-tonfisk-med-citron-paron-avokado-myntacreme-och-brynt-smor/2000414669.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör
![Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör](https://cdn-kund.arla.se/recept/halstrad-tonfisk-med-citron-paron-avokado-myntacreme-och-brynt-smor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En halstrad bit tonfisk med lätt smak av citron och brynt smör. Crèmen med smetana och mynta förstärker den lite syrliga, friska karaktären.
Gör så här
-
- Skär tonfisken i portionsbitar. Blanda citronskal, saft och olja.
- Blanda smetana och mynta, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Hyvla päronen, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skär klyftor av avokado, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Vänd runt tonfisken i marinaden och halstra tonfisken tills den är rosa i mitten. Smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering:
Lägg upp tonfisken på tallriken med avokado och päron. Spritsa myntacrème på tallriken och skeda lite brynt smör på tonfisken. Riv över lite citronskal och garnera med mynta.