Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör

Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör

Gör så här

1.Skär tonfisken i portionsbitar. Blanda citronskal, saft och olja.

2.Blanda smetana och mynta, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3.Hyvla päronen, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skär klyftor av avokado, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4.Vänd runt tonfisken i marinaden och halstra tonfisken tills den är rosa i mitten. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering
Lägg upp tonfisken på tallriken med avokado och päron. Spritsa myntacrème på tallriken och skeda lite brynt smör på tonfisken. Riv över lite citronskal och garnera med mynta.

Källa: Per Ekberg, Årets Kock 1992

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen