Gulbetor "Borsjtj" med rökta laxfenor, gurka och citronsmetana

Gulbetor "Borsjtj" med rökta laxfenor, gurka och citronsmetana

Gör så här

1.Koka gulbetorna i lättsaltat vatten ca 45 min. Spola dem kalla. Skär hälften av gulbetorna i snygga tärningar, 2X2 cm. Mixa resten till en slät kräm. Koka upp krämen med grädden i en kastrull. Späd med buljong till önskad soppkonsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Håll varm.

2.Smaka av smetana med citronskal, citronsaft och salt.

3.Plocka köttet från laxfenorna. Skär gurkan i lika stora tärningar som gulbetorna.

4.Fördela gulbetstärningar och gurktärningar i djupa tallrikar. Strö över laxköttet. Fördela dillvippor och klicka i citronsmetana. Ställ tallrikarna vid bordet så att gästerna får se. Fördela den varma soppan över tallrikarna. Servera med extra smetana bredvid.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen