Gulbetor "Borsjtj" med rökta laxfenor, gurka och citronsmetana

Gulbetor "Borsjtj" med rökta laxfenor, gurka och citronsmetana
Recept av Viktor Westerlind

Gör så här

    • Koka gulbetorna i lättsaltat vatten ca 45 min. Spola dem kalla. Skär hälften av gulbetorna i snygga tärningar, 2x2 cm. Mixa resten till en slät kräm. Koka upp krämen med grädden i en kastrull. Späd med buljong till önskad soppkonsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Håll varm.
    • Smaka av smetana med citronskal, citronsaft och salt.
    • Plocka köttet från laxfenorna. Skär gurkan i lika stora tärningar som gulbetorna.
    • Fördela gulbetstärningar och gurktärningar i djupa tallrikar. Strö över laxköttet. Fördela dillvippor och klicka i citronsmetana. Ställ ut tallrikarna vid bordet så att gästerna får se! Fördela den varma soppan över tallrikarna. Servera extra smetana bredvid.