Gruyère mille-feuille med karljohanscrème och friterad schalottenlök

Gruyère mille-feuille med karljohanscrème och friterad schalottenlök

Gör så här

1. Riv osten och mixa med mjöl, smör och panko. Varva feuille de brick med ostmassan i en smord ugnssäker form i ca 8 tunna lager. Pensla ev lite smält smör på översta lagret. Grädda i ugn på 175° till fin färg, ca 10 min, låt svalna.

2. Skiva svampen. Skala och skiva schalotten-lökarna. Rosta svampen i smöret tills det börjar dofta nöt. Tillsätt schalottenlöken och stek färdigt, låt svalna.

3. Mixa svamp och schalottenlök med äggulor och vinäger. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala och skiva schalottenlökarna. Vänd runt skivorna med majsstärkelse. Värm oljan till 175°. Fritera schalottenlöken gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på papper och salta.

5. Skär mille-feuille i 3x4 cm bitar. Garnera bitarna med karljohanscrème, friterad schalottenlök och örter.

Källa: Falbyggdens ostbar 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen