Grundrecept brioche

Grundrecept brioche

Gör så här

1. Låt smöret bli rumstempererat. Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
3. Lägg degen i en plastlåda, låt stå i kyl över natten.

DAG 2
4. Smöra 2 brödformar som rymmer 1,5–2 liter. Dela degen i 2 lika stora delar och forma till fina bröd och lägg i formarna. Låt jäsa till dubbel storlek.
5. Baka av i ugnen på 200° 35–40 min, till en innertemperatur på 96˚. Låt svalna på galler.

Källa: Sara Assum Hultberg, Årets Konditor 2015 

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen