![Ett klassiskt, lätt och luftigt franskt frukostbröd med kraftig smörsmak. Trots sockret i degen är det mer som ett bröd än ett sötebröd.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grundrecept-brioche/4133045831.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grundrecept brioche
![Grundrecept brioche](https://cdn-kund.arla.se/recept/grundrecept-brioche/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett klassiskt, lätt och luftigt franskt frukostbröd med kraftig smörsmak. Trots sockret i degen är det mer som ett bröd än ett sötebröd.
Gör så här
-
- Låt smöret bli rumstempererat. Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
- Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
- Lägg degen i en plastlåda, låt stå i kyl över natten.
-
Dag 2:
- Smöra 2 brödformar som rymmer 1,5–2 liter. Dela degen i 2 lika stora delar och forma till fina bröd och lägg i formarna. Låt jäsa till dubbel storlek.
- Baka av i ugn på 180-200° beroende på ugn i 35–40 min, till en innertemperatur på 96˚. Låt svalna på galler.