![Vi äter även med ögonen. Balanserade smaker och naturligt vackra färger gör den här förrätten till en riktig paradrätt. Vi serverar den alltid med en god kall sås - gärna med lite sting.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gronsakspate-med-pepparrotssas/1207331397.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.37,0.59&format=webp&quality=80)
Grönsakspaté med pepparrotssås
![Grönsakspaté med pepparrotssås](https://cdn-kund.arla.se/recept/gronsakspate-med-pepparrotssas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vi äter även med ögonen. Balanserade smaker och naturligt vackra färger gör den här förrätten till en riktig paradrätt. Vi serverar den alltid med en god kall sås - gärna med lite sting.
Gör så här
-
- Koka morötter och blomkål och mixa var och en för sig. Mixa spenaten.
- Blanda de tre puréerna med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Varva puréerna i avlånga, smorda brödformar, med bakplåtspapper i botten.
- Grädda i ugn, 200° i vattenbad eller 175° med kombivärme, ca 1 timme tills patén är fast. Låt kallna i formen.
- Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Servera såsen till patén.