Saftiga biffar på grovmixade linser, ärter, bönor och ägg. Perfekta till ugnsrostade rotfrukter i olika färger. Låt gurkan hängas av så du får bort all vätska innan den blandas med den grekiska yoghurten och fint riven vitlök.

Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki

Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki

Saftiga biffar på grovmixade linser, ärter, bönor och ägg. Perfekta till ugnsrostade rotfrukter i olika färger. Låt gurkan hängas av så du får bort all vätska innan den blandas med den grekiska yoghurten och fint riven vitlök.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
    • Mixa vitost och soltorkade tomater i en matberedare. Tillsätt de kokta linserna, ärter, bönor och ägg och mixa grovt. Blanda med solroskärnor, polentagryn, basilika och salt. Låt stå ca 1 tim, gärna längre så polentan hinner svälla.
    • Forma biffar à ca 60 g. Stek på medelvärme i olja till fin färg.
    • Skär morötter och palsternacka i bitar. Lägg i bleck och blanda med olja. Salta och rosta i ugn på 200° ca 25 min.
    • Riv gurkan och häng gärna av en stund. Blanda gurka, yoghurt och finriven vitlök, smaka av med salt och peppar.
    • Servera ärtbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki.