![En elegant rätt att erbjuda era gäster. Snabbrimmad, grillad torsk med suröl i smörsåsen istället för vin. Grönsaksstrimlorna sauteras i såsen och läggs som nystan i lökskålarna. Korianderroten bara anas, men ger en härlig smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grillad-torsk-med-smorsas-pa-ol/3684203255.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.56&format=webp&quality=80)
Grillad torsk med smörsås på öl
![Grillad torsk med smörsås på öl](https://cdn-kund.arla.se/recept/grillad-torsk-med-smorsas-pa-ol/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En elegant rätt att erbjuda era gäster. Snabbrimmad, grillad torsk med suröl i smörsåsen istället för vin. Grönsaksstrimlorna sauteras i såsen och läggs som nystan i lökskålarna. Korianderroten bara anas, men ger en härlig smak.
Gör så här
-
- Skär torsken i portionsbitar. Salta, låt stå ca 10 min och torka av. Pensla torsken med olja och grilla till en innertemperatur på 42°.
- Dela silverlökarna, krydda med salt och peppar och ringla över olivolja. Baka i ugn på 120° tills de är mjuka. Ta bort skalet och dela i lameller.
- Skiva gurka, fänkål och silverlök tunt på mandolin. Smält ¼ av smöret i en kastrull. Tillsätt skivade grönsaker, skivad lök, suröl och lite salt. Låt sjuda ca 1 min under lock. Tillsätt resterande smör och ta från värmen. Skölj och hacka korianderrötterna och vänd ner i såsen. Smaka av med salt.
- Snurra upp grönsakerna i såsen med en pincett och fyll lökskålarna. Toppa med små dillkvistar.
- Arrangera torsk och lökskålar på tallrikar och skeda på ölsmörsåsen.