Grillad torsk med smörsås på öl
En elegant rätt att erbjuda era gäster. Snabbrimmad, grillad torsk med suröl i smörsåsen istället för vin. Grönsaksstrimlorna sauteras i såsen och läggs som nystan i lökskålarna. Korianderroten bara anas, men ger en härlig smak.
Gör så här
-
- Skär torsken i portionsbitar. Salta, låt stå ca 10 min och torka av. Pensla torsken med olja och grilla till en innertemperatur på 42°.
- Dela silverlökarna, krydda med salt och peppar och ringla över olivolja. Baka i ugn på 120° tills de är mjuka. Ta bort skalet och dela i lameller.
- Skiva gurka, fänkål och silverlök tunt på mandolin. Smält ¼ av smöret i en kastrull. Tillsätt skivade grönsaker, skivad lök, suröl och lite salt. Låt sjuda ca 1 min under lock. Tillsätt resterande smör och ta från värmen. Skölj och hacka korianderrötterna och vänd ner i såsen. Smaka av med salt.
- Snurra upp grönsakerna i såsen med en pincett och fyll lökskålarna. Toppa med små dillkvistar.
- Arrangera torsk och lökskålar på tallrikar och skeda på ölsmörsåsen.