![Erbjud dina gäster en ny salladsupplevelse där salladsbladen är grillade och penslade med brynt smör. Servera med slät broccolipuré, sparris, sötsyrlig syltlök, poppad quinoa och pepparrotsgrädde.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grillad-sallad-med-broccoli-och-pepparrotsgradde/1580549665.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.47&format=webp&quality=80)
Grillad sallad med broccoli och pepparrotsgrädde
![Grillad sallad med broccoli och pepparrotsgrädde](https://cdn-kund.arla.se/recept/grillad-sallad-med-broccoli-och-pepparrotsgradde/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Erbjud dina gäster en ny salladsupplevelse där salladsbladen är grillade och penslade med brynt smör. Servera med slät broccolipuré, sparris, sötsyrlig syltlök, poppad quinoa och pepparrotsgrädde.
Gör så här
-
- Plocka hjärtsalladen i blad. Bryn smöret. Grilla salladsbladen till fin färg, gärna direkt på hällen. Pensla salladen med smöret. Smaka av med salt.
-
Broccoli:
- Plocka små buketter från hälften av broccolin. Skala och hyvla stammarna tunt på mandolin. Koka buketterna i saltat vatten ca 2 min, kyl i isbad. Lägg broccoliskivorna i kallt vatten.
- Koka resterande broccoli precis mjuk i saltat vatten. Sila av vattnet. Häll grädden på broccolin. Koka ihop grädden till ca hälften. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och lite citronsaft. Lägg i en spritspåse.
-
Sparris, syltlök och garnityr:
- Koka sparrisen i saltat vatten 1–2 min, kyl i isbad. Dela syltlökarna på hälften och koka ca 1 min. Ta bort skalet och plocka lökarna i lameller. Lägg dem i 1-2-3 lagen.
- Hetta upp en kastrull och lägg ner quinoan. När det slutar att ”poppa” är quinoan klar.
-
Pepparrotsgrädde:
- Mixa mjölk, grädde och pepparrot. Sila och smaka av med salt.
-
Vid servering:
- Vänd sparris, broccolibuketter och broccolistam med olivolja. Lägg upp salladsbladen med alla grönsaker, syltlök och broccolipuré och skeda försiktigt på pepparrotsgrädde och gräslöksolja. Toppa med quinoan.