![Den grillade mackan fylls med ostkräm, stekt svamp och grönkål. Lingon ger härlig syra, extra ostskivor härlig textur och chipsen som serveras till lite krisp. I säsong används gärna kantareller till denna vegetariska ost- & svampmacka. Utanför säsong fungerar t ex champinjoner och shiitake bra. Grilla tills levainskivorna är krispiga i t ex en Merrychef.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grillad-ost---svampmacka/3626462422.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grillad ost- & svampmacka
![Grillad ost- & svampmacka](https://cdn-kund.arla.se/recept/grillad-ost---svampmacka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den grillade mackan fylls med ostkräm, stekt svamp och grönkål. Lingon ger härlig syra, extra ostskivor härlig textur och chipsen som serveras till lite krisp. I säsong används gärna kantareller till denna vegetariska ost- & svampmacka. Utanför säsong fungerar t ex champinjoner och shiitake bra. Grilla tills levainskivorna är krispiga i t ex en Merrychef.
Gör så här
-
- Putsa och stek svampen i smör. Tillsätt grovhackad grönkål, finhackad schalottenlök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
- Bred ostkräm på brödskivorna och lägg på svampblandningen på hälften av bröden. Strö på lingon och lägg på ostskivorna. Toppa med resterande brödskivor med ostkrämen nedåt.
- Grilla mackorna tills bröden är krispiga och osten har smält. Servera med rotfruktschips.