Grillad smörgås med smakrika tomater långsamt bakade i ugn. Med de saftiga kronärtskockorna och den varma osten får det frasiga brödet en spännande smak.

Grillad levain med semibakade tomater, kronärtskocka och mozzarella

Recept av Malin Söderström

Grillad smörgås med smakrika tomater långsamt bakade i ugn. Med de saftiga kronärtskockorna och den varma osten får det frasiga brödet en spännande smak.

Gör så här

    • Dela tomaterna på mitten och baka i ugn, 80° över natten, ca 10 tim.
    • Blanda ihop olja, citronskal, citronsaft och vitlök till en citronette.
    • Skiva kronärtskockorna och blanda med citronetten.
    • Gnid brödskivorna med vitlöken och pensla med olja.
    • Lägg tomater, kronärtskocka och riven ost på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande brödskivor, tryck till och grilla i smörgåsgrill. Dela på mitten och servera.