Grillad högrevsburgare med enbärskräm och rostade morötter
Burgare funkar utmärkt till våra äldre idag. Högreven är färsk och nymald när vi får den och vi har mer grädde och ägg i färsen i vår konsistensanpassade kost. Enbärskrämen är viktig för smakupplevelsen.
Gör så här
-
Högrevsburgare:
- Skär fläsket i små tärningar och blanda med färsen.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.
- Forma till burgare.
-
Enbärskräm:
- Krossa eller mixa enbären och blanda med gräddfil, vinäger, dijonsenap och salt.
-
Rostade morötter och fänkålssallad:
4. Lägg morötterna i ett bleck, strö över krossad rosépeppar och salt. Speja med smör-&rapsolja. 5. Rosta morötterna i ugnen på 175° ca 15 min. 6. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda fänkålen med pressad citron och och salt. -
Till servering:
- Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
- Grilla bröden och lägg ihop burgarna med isbergssallad, enbärskräm, fänkål.
- Servera med de rostade morötterna.