![Burgare funkar utmärkt till våra äldre idag. Högreven är färsk och nymald när vi får den och vi har mer grädde och ägg i färsen i vår konsistensanpassade kost. Enbärskrämen är viktig för smakupplevelsen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grillad-hogrevsburgare-med-enbarskram-och-rostade-morotter/2106674312.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.46,0.49&format=webp&quality=80)
Grillad högrevsburgare med enbärskräm och rostade morötter
![Grillad högrevsburgare med enbärskräm och rostade morötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/grillad-hogrevsburgare-med-enbarskram-och-rostade-morotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Burgare funkar utmärkt till våra äldre idag. Högreven är färsk och nymald när vi får den och vi har mer grädde och ägg i färsen i vår konsistensanpassade kost. Enbärskrämen är viktig för smakupplevelsen.
Gör så här
-
Högrevsburgare:
- Skär fläsket i små tärningar och blanda med färsen.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.
- Forma till burgare.
-
Enbärskräm:
- Krossa eller mixa enbären och blanda med gräddfil, vinäger, dijonsenap och salt.
-
Rostade morötter och fänkålssallad:
4. Lägg morötterna i ett bleck, strö över krossad rosépeppar och salt. Speja med smör-&rapsolja. 5. Rosta morötterna i ugnen på 175° ca 15 min. 6. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda fänkålen med pressad citron och och salt. -
Till servering:
- Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
- Grilla bröden och lägg ihop burgarna med isbergssallad, enbärskräm, fänkål.
- Servera med de rostade morötterna.