![Gott, spännande barplock eller ostservering med sötma från fikon. sälta från ost och friskhet från apelsin.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/greveost-med-apelsin-och-fikon/2852182902.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grevéost med apelsin och fikon
![Grevéost med apelsin och fikon](https://cdn-kund.arla.se/recept/greveost-med-apelsin-och-fikon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Gott, spännande barplock eller ostservering med sötma från fikon. sälta från ost och friskhet från apelsin.
Gör så här
-
- Skär osten 1½ cm stora kuber.
- Skala av det yttersta orangefärgade skalet på apelsinerna. Mixa skalet med saften från 1 av apelsinerna (vid 10 port) och äggulorna. Späd med rapsoljan lite i taget under mixning till en fin apelsinkräm.
- Skär fikonen i 1 cm stora bitar. Vänd ner fikon och ost i apelsinkrämen och lägg i burk och servera.