Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.

Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel

Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel
Recept av Roland Persson

Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.

Gör så här

    • Värm grädden och smält ner ost och agar agar. Fyll i portionsformar av slipat, 10 cm breda och 3 cm höga. Frys över natten.
    • Ta ut ostmoussen ur formarna, lägg på tallrikarna och låt bli rumsvarma.
    • Fräs lök, vitlök och kål i smör med tryffelbresyr och slå på vin. Låt koka några minuter och tillsätt buljongen. Låt koka tills allt har mjuknat, smaka av med salt och peppar.
    • Baka äggulorna i 65° klarat smör ca 1,5 tim.
  • Vid servering:

    Lägg en gula på varje mousse och placera lök och kål runt om med sin buljong. Toppa med tryffel.