Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.

Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel

Recept av Roland Persson

Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.

Gör så här

    • Värm grädden och smält ner ost och agar agar. Fyll i portionsformar av slipat, 10 cm breda och 3 cm höga. Frys över natten.
    • Ta ut ostmoussen ur formarna, lägg på tallrikarna och låt bli rumsvarma.
    • Fräs lök, vitlök och kål i smör med tryffelbresyr och slå på vin. Låt koka några minuter och tillsätt buljongen. Låt koka tills allt har mjuknat, smaka av med salt och peppar.
    • Baka äggulorna i 65° klarat smör ca 1,5 tim.
  • Vid servering:

    Lägg en gula på varje mousse och placera lök och kål runt om med sin buljong. Toppa med tryffel.