![Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grevemousse-med-bakad-aggula-roscofflok-svartkal-och-tryffel/3144060082.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel
![Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel](https://cdn-kund.arla.se/recept/grevemousse-med-bakad-aggula-roscofflok-svartkal-och-tryffel/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.
Gör så här
-
- Värm grädden och smält ner ost och agar agar. Fyll i portionsformar av slipat, 10 cm breda och 3 cm höga. Frys över natten.
- Ta ut ostmoussen ur formarna, lägg på tallrikarna och låt bli rumsvarma.
- Fräs lök, vitlök och kål i smör med tryffelbresyr och slå på vin. Låt koka några minuter och tillsätt buljongen. Låt koka tills allt har mjuknat, smaka av med salt och peppar.
- Baka äggulorna i 65° klarat smör ca 1,5 tim.
-
Vid servering:
Lägg en gula på varje mousse och placera lök och kål runt om med sin buljong. Toppa med tryffel.