Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel

Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel

Gör så här

1.Värm grädden och smält ner ost och agar agar. Fyll i portionsformar av slipat, 10 cm breda och 3 cm höga. Frys över natten.

2.Ta ut ostmoussen ur formarna, lägg på tallrikarna och låt bli rumsvarma.

3.Fräs lök, vitlök och kål i smör med tryffelbresyr och slå på vin. Låt koka några minuter och tillsätt buljongen. Låt koka tills allt har mjuknat, smaka av med salt och peppar.

4.Baka äggulorna i 65° klarnat smör ca 1,5 tim.

Källa: Roland Persson, Årets Kock 1990

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen