![Klassisk gravlax som kryddas med dill och hel kummin. Servera med gravlaxsås, gärna melerad med lite crème fraiche för en fin smakbrytning. En favorit på julbufféns lax- och sillbord.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gravad-lax-med-dill-och-kummin/1742049298.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.51&format=webp&quality=80)
Gravad lax med dill och kummin
![Gravad lax med dill och kummin](https://cdn-kund.arla.se/recept/gravad-lax-med-dill-och-kummin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Klassisk gravlax som kryddas med dill och hel kummin. Servera med gravlaxsås, gärna melerad med lite crème fraiche för en fin smakbrytning. En favorit på julbufféns lax- och sillbord.
Gör så här
-
- Torka av laxen. Dela laxsidan i två bitar.
- Blanda socker, salt och kummin. Gnid in blandningen på laxens alla sidor.
- Strö på dillen och lägg ihop laxen med köttsidorna omlott mot varandra. Lägg i bleck och plasta, låt ligga i kyl 1-2 dygn. Vänd laxen några gånger under gravningen.
- Skrapa av kryddorna och skiva laxen i tunna skivor.