![En härlig förrätt att erbjuda gästerna på vårens meny. Mjäll sparris och lök under ett täcke av panko och parmesanost och lufttorkad skinka.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gratinerad-sparris-med-lufttorkad-skinka/1333353831.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.5&format=webp&quality=80)
Gratinerad sparris med lufttorkad skinka
![Gratinerad sparris med lufttorkad skinka](https://cdn-kund.arla.se/recept/gratinerad-sparris-med-lufttorkad-skinka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
En härlig förrätt att erbjuda gästerna på vårens meny. Mjäll sparris och lök under ett täcke av panko och parmesanost och lufttorkad skinka.
Gör så här
-
- Skala den vita sparrisen, ansa den gröna. Koka vit och grön sparris i saltat vatten till de är mjuka men med spänst kvar. Kyl i isvatten.
- Mixa panko, smör och riven parmesan. Lägg ostmassan i en plastad form, ställ svalt.
- Koka löken och kyl sedan i isvatten.
- Fördela sparris och lök på tallrik. Skär en skiva av ostmassan och lägg snett över sparris och ök. Gratinera i salamander eller ugn. Servera gratinerad sparris och salladslök tillsammans med skinka och plockade örter.