Brödet har en central roll på julbordet men det blir också mycket spill. Skär det tunt, pensla med smör och gör goda crostini av fruktbrödet, kavringen eller pumpernickeln och använd till aptitretarna. Rillette är oemotståndligt gott, speciellt smaksatt med en lagrad ost. Går också utmärkt att göra på fet fisk såsom lax, röding eller tonfisk.

Fruktbrödkrisp med rillette

Brödet har en central roll på julbordet men det blir också mycket spill. Skär det tunt, pensla med smör och gör goda crostini av fruktbrödet, kavringen eller pumpernickeln och använd till aptitretarna. Rillette är oemotståndligt gott, speciellt smaksatt med en lagrad ost. Går också utmärkt att göra på fet fisk såsom lax, röding eller tonfisk.

Gör så här

    • Gnid in köttet med salt, peppar och vitlök och baka i ugn på 100°, ca 6 tim.
    • Ta ut köttet och dela i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare med mejram. Mixa grovt och blanda med osten. Lägg över i en burk och låt  svalna. Förvara kallt.
    • Dela brödet på längden och skär i tunna skivor. Smält smöret och pensla på brödskivorna. Strö över flingsalt och rosta i ugn på 200° ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
    • Bred rillette på krispbitarna och toppa med finskuren gräslök.