Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.

Fröpanerade palsternacksbiffar

Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.

Gör så här

    • Skär palsternackan i bitar och ånga i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.
    • Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min.
    • Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar à ca 60 g. Panera biffarna i fröna och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme.
  • Matvetesallad:

    • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
    • Tärna tomaterna, finhacka löken och strimla persiljan.
    • Blanda matvete, tomat, rödlök, bladpersilja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Basilikayoghurt:

    • Blanda yoghurten med fint strimlad basilika och smaka av med salt.