![Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fropanerade-palsternacksbiffar/3652068980.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.5&format=webp&quality=80)
Fröpanerade palsternacksbiffar
![Fröpanerade palsternacksbiffar](https://cdn-kund.arla.se/recept/fropanerade-palsternacksbiffar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.
Gör så här
-
- Skär palsternackan i bitar och ånga i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.
- Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min.
- Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar à ca 60 g. Panera biffarna i fröna och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme.
-
Matvetesallad:
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna tomaterna, finhacka löken och strimla persiljan.
- Blanda matvete, tomat, rödlök, bladpersilja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
-
Basilikayoghurt:
- Blanda yoghurten med fint strimlad basilika och smaka av med salt.