Fröpanerade palsternacksbiffar
Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.
Gör så här
-
- Skär palsternackan i bitar och ånga i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.
- Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min.
- Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar à ca 60 g. Panera biffarna i fröna och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme.
-
Matvetesallad:
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
- Tärna tomaterna, finhacka löken och strimla persiljan.
- Blanda matvete, tomat, rödlök, bladpersilja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
-
Basilikayoghurt:
- Blanda yoghurten med fint strimlad basilika och smaka av med salt.