Fritera grillost och servera med tillbehör i form av ett varmt äggskum. syrligt picklad gurka, hasselnötter och smakrika örter.

Friterad grillost med varmt äggskum och picklad gurka

Recept av Fredrik Andersson

Fritera grillost och servera med tillbehör i form av ett varmt äggskum. syrligt picklad gurka, hasselnötter och smakrika örter.

Gör så här

  • Varmt äggskum:

    • Gör en krämig äggröra på ägg och grädde. Smaka av med salt.
    • Koka upp vatten och kumminfrön, ta från värmen och låt dra ca 15 min, sila och spara spadet. Mixa äggröran i en kannmixer med riven ost och ca 1 msk (vid 10 port) av kumminspadet. Smaka ev av med mer salt. Häll i sifon, ladda med 2 patroner och håll varm ca 70°.
  • Picklad gurka:

    • Koka en lag på vatten, socker, ättika, dill-, kummin- och senapsfrön. Låt lagen svalna.
    • Dela gurka på mitten och skär sedan i tunna skivor på längden på mandolin. Låt gurkan dra i lagen över natten.
  • Friterad Grilling Cheese:

    • Skär osten i skivor à 40 g. Vänd ostskivorna först i majsstärkelse, sedan äggvita och sist panko. Värm oljan till 180°. Fritera osten gyllenbrun, salta.
  • Vid servering:

    • Lägg den friterade osten på tallrikar. Låt gurkan rinna av och lägg gurkskivorna som band runt osten så att det bildar ett fågelbo. Lägg på lite rädisskivor, plockade salladsblad, skott, solroskärnor och krasse. Avsluta med varmt äggskum och hyvla över lite lagrad ost.