Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller  serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.

Frikadeller med currysås

Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.

Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till färsen.
    • Spritsa ut frikadeller ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
    • Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 70°, 8-10 min.
  • Sås:

    • Fräs curryn i smör. Tillsätt buljong och koka upp. Vispa ner äpplemos och crème fraiche.
    • Tillsätt frikadeller och smaka av med salt och peppar.
  • Servering:

    • Koka riset och ärterna. Servera hönsfrikadellerna i currysås med råris, gröna ärter och strimlat äpple.