![Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/frikadeller-med-currysas/3095179475.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.69&format=webp&quality=80)
Frikadeller med currysås
![Frikadeller med currysås](https://cdn-kund.arla.se/recept/frikadeller-med-currysas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.
Gör så här
-
- Blanda ihop ingredienserna till färsen.
- Spritsa ut frikadeller ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
- Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 70°, 8-10 min.
-
Sås:
- Fräs curryn i smör. Tillsätt buljong och koka upp. Vispa ner äpplemos och crème fraiche.
- Tillsätt frikadeller och smaka av med salt och peppar.
-
Servering:
- Koka riset och ärterna. Servera hönsfrikadellerna i currysås med råris, gröna ärter och strimlat äpple.