![En härlig strömmingsrätt med klassiska smaker. Knepet är att senapsmarinera strömmingen dagen innan och sedan steka den frasig i skirat smör. Du kan också servera hela rätten blandad direkt ur bleck och dressa smöret över.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/frasig-senapsstromming-med-betor-kapris-brynt-smor-och-pepparrot/77289348.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Frasig senapsströmming med betor, kapris, brynt smör och pepparrot
![Frasig senapsströmming med betor, kapris, brynt smör och pepparrot](https://cdn-kund.arla.se/recept/frasig-senapsstromming-med-betor-kapris-brynt-smor-och-pepparrot/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En härlig strömmingsrätt med klassiska smaker. Knepet är att senapsmarinera strömmingen dagen innan och sedan steka den frasig i skirat smör. Du kan också servera hela rätten blandad direkt ur bleck och dressa smöret över.
Gör så här
-
- Blanda samtliga ingredienser till marinaden och smaka av med salt. Blanda strömmingen med marinaden och låt stå ca 24 tim i kyl.
- Vänd strömmingen i mjöl och stek till fin färg i smör.
- Koka betorna mjuka. Skala och skär ner i fina klyftor. Koka potatisen i saltat vatten.
- Värm betor, potatis och kapris i det brynta smöret (de röda betorna för sig). Toppa rätten med pepparrot, dill och körvel, servera med citronklyftor.