![Det här är fish and chips i min stil. Dippa den nyfriterade fisken i den fylliga currykrämen med äpplen och favoritosten extralagrad Svecia. Härliga höstsmaker till den frasiga fisken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/frasig-sej-med-rostad-fankal-potatis-och-lok/338800754.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.57&format=webp&quality=80)
Frasig sej med rostad fänkål, potatis och lök
![Frasig sej med rostad fänkål, potatis och lök](https://cdn-kund.arla.se/recept/frasig-sej-med-rostad-fankal-potatis-och-lok/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är fish and chips i min stil. Dippa den nyfriterade fisken i den fylliga currykrämen med äpplen och favoritosten extralagrad Svecia. Härliga höstsmaker till den frasiga fisken.
Gör så här
-
- Skär fisken i portionsbitar à 150 g. Rimma fisken under natten i rimlag. Dubbelpanera i mjöl, ägg och sist i panko. Fritera i olja på 180° tills fisken har en innertemperatur på 40°, temperaturen kommer att stiga efteråt till 50°.
- Koka potatisen i saltat vatten. Skiva fänkålen på längden och rosta i ugnen på 180° med olja, vitlök och timjan tills fänkålen är mjuk.
- Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
- Blanda lök och fänkål med potatis, kapris och plockade örter.
- Blanda färskost och crème fraiche med ost och äpple, smaka av med curry, salt och peppar.
- Lägg upp den friterade fisken med skivad citron och friterad persilja.