Frasig sej med rostad fänkål, potatis och lök
Det här är fish and chips i min stil. Dippa den nyfriterade fisken i den fylliga currykrämen med äpplen och favoritosten extralagrad Svecia. Härliga höstsmaker till den frasiga fisken.
Gör så här
-
- Skär fisken i portionsbitar à 150 g. Rimma fisken under natten i rimlag. Dubbelpanera i mjöl, ägg och sist i panko. Fritera i olja på 180° tills fisken har en innertemperatur på 40°, temperaturen kommer att stiga efteråt till 50°.
- Koka potatisen i saltat vatten. Skiva fänkålen på längden och rosta i ugnen på 180° med olja, vitlök och timjan tills fänkålen är mjuk.
- Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
- Blanda lök och fänkål med potatis, kapris och plockade örter.
- Blanda färskost och crème fraiche med ost och äpple, smaka av med curry, salt och peppar.
- Lägg upp den friterade fisken med skivad citron och friterad persilja.