Frasig sej med rostad fänkål, potatis och lök

Frasig sej med rostad fänkål, potatis och lök

Gör så här

1. Skär fisken i portionsbitar à 150 g. Rimma fisken under natten i rimlag.
Dubbelpanera i mjöl, ägg och sist i panko. Fritera i olja på 180° tills
fisken har en innertemperatur på 40°, temperaturen kommer att stiga efteråt till 50°.
2. Koka potatisen i saltat vatten. Skiva fänkålen på längden och rosta i
ugnen på 180° med olja, vitlök och timjan tills fänkålen är mjuk.
3. Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
4. Blanda lök och fänkål med potatis, kapris och plockade örter.
5. Blanda färskost och crème fraiche med ost och äpple, smaka av med
curry, salt och peppar.
6. Lägg upp den friterade fisken med skivad citron och friterad persilja.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen