Det här är fish and chips i min stil. Dippa den nyfriterade fisken i den fylliga currykrämen med äpplen och favoritosten extralagrad Svecia. Härliga höstsmaker till den frasiga fisken.

Frasig sej med rostad fänkål, potatis och lök

Recept av Daniel Räms

Det här är fish and chips i min stil. Dippa den nyfriterade fisken i den fylliga currykrämen med äpplen och favoritosten extralagrad Svecia. Härliga höstsmaker till den frasiga fisken.

Gör så här

    • Skär fisken i portionsbitar à 150 g. Rimma fisken under natten i rimlag. Dubbelpanera i mjöl, ägg och sist i panko. Fritera i olja på 180° tills fisken har en innertemperatur på 40°, temperaturen kommer att stiga efteråt till 50°.
    • Koka potatisen i saltat vatten. Skiva fänkålen på längden och rosta i ugnen på 180° med olja, vitlök och timjan tills fänkålen är mjuk.
    • Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
    • Blanda lök och fänkål med potatis, kapris och plockade örter.
    • Blanda färskost och crème fraiche med ost och äpple, smaka av med curry, salt och peppar.
    • Lägg upp den friterade fisken med skivad citron och friterad persilja.