Frasig sej med kall ägg- och kaviarsås, rimmad gurka och rostad färskpotatis

Frasig sej med kall ägg- och kaviarsås, rimmad gurka och rostad färskpotatis

Gör så här

1.Salta fiskfiléerna. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera fisken i olja, 180° ca 3 min vid servering.

2.Hacka de hårdkokta äggen. Blanda ihop de övriga ingredienserna till såsen och vänd ner äggen. Smaka av med salt och peppar.

3.Svarva eller strimla gurkan. Blanda med övriga ingredienser och låt dra minst 30 min. Låt gurkan rinna av i sil.

4.Blanda potatisen med smält smör. Rosta potatisen i ugn, 200° ca 30 min. Krydda med salt och peppar och vänd ner dill vid servering.

5.Servera den friterade fisken med ägg- och kaviarsås, rostad färskpotatis och rimmad gurka.

Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen